söndag, mars 11, 2007

Soln-Anders och Trampdynan



Kandidat nr 3 - Trampdynan från Hallands Väderö

Soln-Anders var ute och fiskade sill när han fick se något komma simmande från fastlandet, han styrde sin 6-taktare mot den simmande varelsen vilken han trodde var självaste storsjöodjuret ute på fel väderstreck, men när han kom närmare såg han att det minnsan var en kanin av ofantliga mått... Soln-Anders berättar vidare att kaninen styrde med öronen och med sina jättelabbar simmade han så pass fort att det var stora svårigheter att hålla jämn takt! Men till slut gav Trampdynan upp och hoppade ombord på Soln-Anders båt. De blev snabbt goda vänner och driver idag en enorm fabrik som tillverkar nåldynor i form av Trampdynans - just precis - baktassar!

Nåldynorna exporteras främst till Kina och de Brittiska öarna, där både Soln-Anders och Trampdynan är stora kändisar inom syjuntekretsar och de har figurerat i talrika handarbetstidskrifter. Självaste Drottningmodern samlade på Trampdynans nåldynor och på sin dödsbädd begärde hon att alla hennes nåldynor skulle begravas med henne - hennes sista vilja respekterades och Trampdynan berättar lite ystert att han känner stor stolthet över detta... och det kan man med lätthet förstå! Bilden ovan är saxad ur den välrenommerade Engelska tidskiften Selvedge.

Trampdynan är den tredje kandidaten i tävlingen Fräckaste och Fryntligaste Jättekaninen! När alla kandidater visats upp kommer ni att få rösta fram den fräckaste och fryntligaste av dem alla...

4 kommentarer:

Simon Templar sa...

Well, om det varit Storsjöodjuret eller Nessie som varit på drift så hade nog jag fått veta det direkt! Hur kan man ta fel på en kanin och ett sjöodjur? Fast med tanke på sorleken så kanske... jag tar tillbaka min till synes hänsynslöst snobbiga åsikt!

Dragspelarn sa...

Hej hej Soln-Anders! Kommer du ihåg mig?

Anonym sa...

Men hej på 're Dragspelarn, det var inte igår! Du röstar väl på Trampdynan va? Dags för fesketur med dragspelet snart!

Maria sa...

Här var det rätt fryntligt måste jag erkänna... men är det fryntligt nog... och är det fräckt!???