måndag, mars 12, 2007

Tone och Fra Lippo Lippi



Kandidat nr 4 - Fra Lippo Lippi från Hardangervidda

Norska Tone sprang på den vita jättekaninen under en pilgrimsvandring på Hardangervidda, närmare bestämt i Vivassdalen. Tone berättar att Fra Lippo Lippi satt och mediterade utanför stenhytterna och det hela var som en uppenbarelse i vitt med två röda ögon... "Jag tappade andan för ett tag, sedan gick jag som i trans fram och sa - Oj vilken stor kanin du är och så vit...". Fra Lippo Lippi skrattar och fyller i med att berätta att han först blev oerhört störd av att bli tilltalad då han avlagt tysthetslöfte, munk som han är... men att Tones trevliga sätt gjorde att han började samtala igen och har pratat sedan dess, "men munk är jag fortfarande!" fyller han i!

Idag bor de på Brokefoss, även detta på Hardangervidda och de livnär sig som pilgrimsvandringsinstruktörer. Fra Lippo Lippi är även yogaintstruktör, medan Tone håller gourmetkrog i en av fjällstugans rum. På vintern händer det att Fra Lippo Lippi försvinner i snön, men hans röda ögon lyser upp som två körsbär mot allt det vita, så jag brukar hitta honom även om det är värsta snöstormen tillägger Tone och skrattar, även Fra Lippo Lippi fnissar hastigt till för att en sekund senare somna i en mycket avancerad yogaställning! Här är de fotade tillsammans med Fra Lippo Lippis lillasyster, Fläcklös, på bensinmacken i Tromsö under en kaninutställning förra sommaren.

Fra Lippo Lippi är den tredje kandidaten i tävlingen Fräckaste och Fryntligaste Jättekaninen! När alla kandidater visats upp kommer ni att få rösta fram den fräckaste och fryntligaste av dem alla...

1 kommentar:

Maria sa...

Eeeh, nope... not for me...